Kurczak po baskijsku
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Udka z kurczaka
2 łyżka Oliwa z oliwek
500 g Kolorowe papryki
200 g Przecier pomidorowy
100 ml Białe wino
50 ml Woda
0.5 szt. Cebula
2 szt. Czosnek
2 łyżka Mąka
Sól, pieprz
1 szczypta Papryka z Espelette
2 Wędzona papryka
12 g Skrobia kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj papryki: czerwone, zielone i żółte.
Etap 3 /9
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 4 /9
Ponacinaj górne części ud przy kościach. Delikatnie obtocz kawałki kurczaka w mące. Wlej olej do Cook4Me.
Etap 5 /9
Zrumień kawałki kurczaka. Wyjmij z Cook4Me. Dodaj cebulę, a następnie wino. Wymieszaj.
Etap 6 /9
Dodaj pozostałe składniki. Włóż kawałki kurczaka z powrotem do Cook4Me.
Etap 7 /9
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 8 /9
Dodaj skrobię kukurydzianą. Wymieszaj.
Etap 9 /9
Podawaj.