Makaron penne z kiełbasą śląską - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według MartaB

Makaron penne z kiełbasą śląską

Review 4 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Kiełbasa śląska

  • 320 g Makaron penne

  • 500 g Passata pomidorowa

  • 300 ml Woda

  • 1 Cebula

  • Ulubione przyprawy do smaku

  • Ser żółty do posypania

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Pokroić kiełbasę i cebulę. Wrzucić do urządzenia. Włączyć tryb smażenia. Smażyć 2-3 minuty

  • 300g Kiełbasa śląska
  • 1 Cebula

Etap 2 /3

Dodać makaron, passate pomidorową i wodę. Gotować pod wysokim ciśnieniem 5 min.

  • 320g Makaron penne
  • 500g Passata pomidorowa
  • 300ml Woda

Etap 3 /3

Otworzyć ostrożnie urządzenie. Doprawić do smaku. Ewentualnie posypać ulubionym serem.

  • Ulubione przyprawy do smaku
  • Ser żółty do posypania