Marchewkowa owsianka z orzechami - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Marchewkowa owsianka z orzechami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 1 l Napój roślinny

  • 200 g Płatki owsiane górskie

  • 180 g Marchew

  • 40 g Orzechy włoskie

  • 4 Plasterki chili

  • 20 g Cynamon

  • 2 łyżka Syrop z agawy lub miodu

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Marchewkę pokroić w dowolne wielkości, włożyć do misy, polać syropem z agawy/miodem i zapiekać pod nakładką Extra Crisp w temperaturze 200°C przez 10 minut.

  • 180g Marchew
  • 2łyżka Syrop z agawy lub miodu
  • Extra Crisp

Etap 2 /4

Płatki owsiane wsypać do misy, dodać chili, cynamon i zalać napojem roślinnym.

  • 1l Napój roślinny
  • 200g Płatki owsiane górskie
  • 4 Plasterki chili
  • 20g Cynamon

Etap 3 /4

Gotować pod niskim ciśnieniem przez 5 minut.

Etap 4 /4

Owsiankę wyłożyć do miseczki, posypać marchewką i orzechami.

  • 180g Marchew
  • 40g Orzechy włoskie