Marchewkowe risotto z makaronu - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Marchewkowe risotto z makaronu

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 łyżka Mąka kukurydziana

  • 2 łyżeczka Musztarda

  • 300 ml Mleko

  • 500 ml Woda

  • 340 g Makaron

  • 2 kostka Marchew

  • 60 g Ser cheddar

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Marchewkę obierz i pokrój w małą kostkę.

  • 1łyżka Mąka kukurydziana
  • 2łyżeczka Musztarda
  • 300ml Mleko
  • 500ml Woda
  • 340g Makaron
  • 2kostka Marchew
  • 60g Ser cheddar
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Mąkę kukurydzianą i musztardę wymieszaj z mlekiem i wodą. Dopraw solą i pieprzem.

  • 1łyżka Mąka kukurydziana
  • 2łyżeczka Musztarda
  • 300ml Mleko
  • 500ml Woda
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Do misy wrzuć makaron i marchewkę, zalej przygotowaną mieszanką.

  • 340g Makaron
  • 2kostka Marchew

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Po ugotowaniu dodaj ser cheddar i dobrze wymieszaj.

  • 60g Ser cheddar