Zupa miso z tofu i jarmużem
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 l Bulion warzywny
6 centymetr Świeży imbir
250 g Marchew
4 goździk Czosnek
2 Małe czerwone chili
700 g Jarmuż
200 g Tofu jedwabiste
15 g Pasta miso
2 łyżka Sos sojowy
Akcesoria
Garnek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Doprowadź bulion warzywny do wrzenia w garnku.
Etap 2 /6
Obierz imbir i marchew, a następnie pokrój je w cienkie paski. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Opłucz, usuń nasiona i drobno posiekaj czerwone chili. Odetnij i usuń twardą podstawę jarmużu. Posiekaj go drobno. Pokrój tofu w małe kostki.
Etap 3 /6
Dodaj imbir, czosnek i chili do bulionu. Pozostaw na wolnym ogniu przez 5 minut.
Etap 4 /6
Dodaj marchew i jarmuż. Gotuj jeszcze przez 4 minuty.
Etap 5 /6
Dodaj pastę miso i sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.
Etap 6 /6
Dodaj tofu. Pozostaw na wolnym ogniu przez kilka minut przed podaniem.