Zupa miso z tofu i jarmużem - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa miso z tofu i jarmużem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 l Bulion warzywny

  • 6 centymetr Świeży imbir

  • 250 g Marchew

  • 4 goździk Czosnek

  • 2 Małe czerwone chili

  • 700 g Jarmuż

  • 200 g Tofu jedwabiste

  • 15 g Pasta miso

  • 2 łyżka Sos sojowy

Akcesoria

  • Garnek
    Garnek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Doprowadź bulion warzywny do wrzenia w garnku.

  • 1.5l Bulion warzywny

Etap 2 /6

Obierz imbir i marchew, a następnie pokrój je w cienkie paski. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Opłucz, usuń nasiona i drobno posiekaj czerwone chili. Odetnij i usuń twardą podstawę jarmużu. Posiekaj go drobno. Pokrój tofu w małe kostki.

  • 6centymetr Świeży imbir
  • 250g Marchew
  • 4goździk Czosnek
  • 2 Małe czerwone chili
  • 700g Jarmuż
  • 200g Tofu jedwabiste

Etap 3 /6

Dodaj imbir, czosnek i chili do bulionu. Pozostaw na wolnym ogniu przez 5 minut.

  • 6centymetr Świeży imbir
  • 4goździk Czosnek
  • 2 Małe czerwone chili

Etap 4 /6

Dodaj marchew i jarmuż. Gotuj jeszcze przez 4 minuty.

  • 250g Marchew
  • 700g Jarmuż

Etap 5 /6

Dodaj pastę miso i sos sojowy. Dokładnie wymieszaj.

  • 15g Pasta miso
  • 2łyżka Sos sojowy

Etap 6 /6

Dodaj tofu. Pozostaw na wolnym ogniu przez kilka minut przed podaniem.

  • 200g Tofu jedwabiste