Frittata z batatem i jarmużem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 g Jajka
0.5 Batata (100 g)
1 garść Jarmużu (30 g)
2 Plastry sera feta (30 g)
1 łyżeczka Oliwy (5 ml)
1 Kromka pieczywa pełnoziarnistego (35 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
0.5 łyżeczka Czosnku granulowanego (2 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Batata pokrój w kostkę. Wymieszaj z oliwą.
Etap 2 /6
Piecz w air fryerze w 190°C przez 10 minut.
Etap 3 /6
Dodaj jarmuż i pokruszoną fetę.
Etap 4 /6
Zalej roztrzepanymi jajkami i dopraw do smaku.
Etap 5 /6
Piecz kolejne 8–10 minut w 180°C.
Etap 6 /6
Podawaj z kromką pieczywa.
