Muffiny marchewkowe
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 15 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 90 g Mąka makaronowa typ 00 
- 0.66 łyżeczka Mieszanka korzenna lub cynamon/imbir/gałka muszkatołowa 
- 0.66 łyżeczka Proszek do pieczenia 
- 50 g Drobny brązowy cukier 
- 30 g Starty kokos 
- 40 g Olej 
- 90 g Mleko roślinne 
- 80 g Starta marchew 
- 40 g Rodzynki 
- 15 ml Sok z cytryny 
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wymieszaj w kolejności składniki. Wlej masę do foremek na muffinki. Przykryj papierem do pieczenia. Ugotuj w koszyku do gotowania na parze z 200 ml wody.
Etap 3 /4
Gotuj składniki.
Etap 4 /4
Pozwól im ostygnąć przed podaniem.

