*Plant-based drink with Brazil nuts and cocoa - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Plant-based drink with Brazil nuts and cocoa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    32 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 30 g Łuskane orzechy brazylijskie

  • 30 cl Woda

  • 3 Daktyle medjool bez pestek

  • 3 łyżka Gorzkie kakao

  • Kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wlej pół litra wody do rondla i duś orzechy przez 20 minut. Opłucz w zimnej wodzie.

  • 30g Łuskane orzechy brazylijskie

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 30g Łuskane orzechy brazylijskie
  • 30cl Woda
  • 3 Daktyle medjool bez pestek
  • 3łyżka Gorzkie kakao
  • kropla Kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego

Etap 3 /4

Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości. Pozostałości zwane „okarą” możesz wykorzystać do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.

Etap 4 /4

Przechowuj napój w lodówce przez maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.