Omlet biszkoptowy z nektarynką - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Omlet biszkoptowy z nektarynką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 2 Jajka (120 g)

  • 1 Opakowanie skyru naturalnego (150 g)

  • 3 łyżka Mąki pełnoziarnistej (45 g)

  • 2 łyżeczka Erytrytolu (10 g)

  • 0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia (2 g)

  • 1 łyżeczka Oliwy (5 g)

  • 1 Nektarynka (115 g)

  • 1 łyżka Migdałów (10 g)

  • 0.5 łyżeczka Masła orzechowego (10 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Wysmaruj małą foremkę oliwą.

  • 1łyżeczka Oliwy (5 g)

Etap 2 /7

Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, stopniowo dodając erytrol.

  • 2 Jajka (120 g)
  • 2łyżeczka Erytrytolu (10 g)

Etap 3 /7

W osobnej misce wymieszaj żółtka ze skyrem. Następnie delikatnie wmieszaj mąkę pełnoziarnistą (możesz użyć orkiszowej) i proszek do pieczenia.

  • 1 Opakowanie skyru naturalnego (150 g)
  • 3łyżka Mąki pełnoziarnistej (45 g)
  • 0.5łyżeczka Proszku do pieczenia (2 g)

Etap 4 /7

Delikatnie połącz masę żółtkową z ubitą pianą z białek.

Etap 5 /7

Przełóż do foremki. Ułóż plastry nektarynki i posyp posiekanymi migdałami.

  • 1 Nektarynka (115 g)
  • 1łyżka Migdałów (10 g)

Etap 6 /7

Piecz w air fryerze w 170°C przez 15–18 minut, aż omlet się zetnie.

Etap 7 /7

Po upieczeniu dodaj pół łyżeczki masła orzechowego i podawaj od razu.

  • 0.5łyżeczka Masła orzechowego (10 g)