Omlet biszkoptowy z nektarynką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
2 Jajka (120 g)
1 Opakowanie skyru naturalnego (150 g)
3 łyżka Mąki pełnoziarnistej (45 g)
2 łyżeczka Erytrytolu (10 g)
0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia (2 g)
1 łyżeczka Oliwy (5 g)
1 Nektarynka (115 g)
1 łyżka Migdałów (10 g)
0.5 łyżeczka Masła orzechowego (10 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wysmaruj małą foremkę oliwą.
Etap 2 /7
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, stopniowo dodając erytrol.
Etap 3 /7
W osobnej misce wymieszaj żółtka ze skyrem. Następnie delikatnie wmieszaj mąkę pełnoziarnistą (możesz użyć orkiszowej) i proszek do pieczenia.
Etap 4 /7
Delikatnie połącz masę żółtkową z ubitą pianą z białek.
Etap 5 /7
Przełóż do foremki. Ułóż plastry nektarynki i posyp posiekanymi migdałami.
Etap 6 /7
Piecz w air fryerze w 170°C przez 15–18 minut, aż omlet się zetnie.
Etap 7 /7
Po upieczeniu dodaj pół łyżeczki masła orzechowego i podawaj od razu.
