Ossobuco z batatami
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 łyżka Oliwa z oliwek
4 kawałek Golonka cielęca
2 Posiekane cebule
3 goździk Posiekany czosnek
2 Marchewki pokrojone na kawałki
2 gałąź Seler pokrojony na kawałki
100 ml Białe wino wytrawne
600 g Obrane pomidory z puszki
2 unit Bukiety garni
2 łyżka Włoska przyprawa
2 łyżka Koncentrat pomidorowy
1 Ekologiczna pomarańcza (skórka i sok)
2 Całe bataty, obrane (ok. 700 g)
200 ml Gorące mleko
Sól, pieprz
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga użycia rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do miski. Obsmaż mięso z obu stron przez 5 minut.
Etap 3 /6
Dodaj wszystkie składniki, oprócz batata i mleka.
Etap 4 /6
Umieść batata na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nad quinoa.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Wymieszaj puree z batata z mlekiem i dopraw. Podawaj na gorąco.