Pałki z kurczaka musztardowo-ketchupowe z talarkami i surówką z marchewki
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
3 Duże nogi z kurczaka
1 łyżka Ketchupu
1 łyżka Musztardy
1 szczypta Soli
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
150 g Marchwi
2 Jabłka
1 łyżka Soku z cytryny
1 łyżeczka Miodu
2 Duże ziemniaki
1 łyżeczka Oliwy
1 łyżeczka Przyprawy do ziemniaków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Przygotuj surówkę. Marchew z jabłkiem obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz z sokiem z cytryny oraz miodem.
Etap 3 /6
Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Połącz z oliwą oraz przyprawą do ziemniaków.
Etap 4 /6
Pałki z kurczaka oczyść i wymieszaj z ketchupem, musztardą oraz solą.
Etap 5 /6
Zacznij od upieczenia ziemniaków. Wyłóż talarki na kratkę frytkownicy beztłuszczowej. Włącz tryb Frytki i piecz przez 30 min. W połowie czasu pieczenia wymieszaj talarki w urządzeniu. Jeśli masz frytkownicę z dwiema szufladami, możesz od razu przejść do kolejnego kroku i przygotować drugą szufladę.
Etap 6 /6
Po upieczeniu talarków wyłóż na kratkę urządzenia kurczaka i włącz tryb Mięso na 20 min. W połowie czasu pieczenia obróć mięso na drugą stronę. 5 minut przed zakończeniem wyłóż talarki na kurczaku, żeby mogły się dopiec.