Paluchy serowe z salami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
1 Płat ciasta francuskiego
4 łyżka Ketchupu
100 g Salami
250 g Tartego sera żółtego
1 łyżeczka Bazylii
1 łyżeczka Słodkiej papryki
Soli
1 Jajko
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj wszystkie składniki.
Etap 2 /6
Rozłóż ciasto francuskie i posmaruj połowę płatu ketchupem. Całość posyp serem oraz przyprawami.
Etap 3 /6
Salami pokrój w paseczki i ułóż na posmarowanej połowie ciasta. Następnie złóż ciasto na pół.
Etap 4 /6
Pokrój ciasto nożykiem do pizzy najpierw na pół, a następnie w paseczki.
Etap 5 /6
Każdy paseczek skręć w przeciwnych kierunkach, formując ruloniki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
Etap 6 /6
Piecz w air fryerze przez 10 minut w temperaturze 180°C. Jeśli posiadasz model Easy Fry Silence, włącz funkcję Extra Crisp.