Paluchy serowe z salami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Paluchy serowe z salami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 1 Płat ciasta francuskiego

  • 4 łyżka Ketchupu

  • 100 g Salami

  • 250 g Tartego sera żółtego

  • 1 łyżeczka Bazylii

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

  • Soli

  • 1 Jajko

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj wszystkie składniki.

  • 1 Płat ciasta francuskiego
  • 4łyżka Ketchupu
  • 100g Salami
  • 250g Tartego sera żółtego
  • 1łyżeczka Bazylii
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki
  • szczypta Soli
  • 1 Jajko

Etap 2 /6

Rozłóż ciasto francuskie i posmaruj połowę płatu ketchupem. Całość posyp serem oraz przyprawami.

  • 1 Płat ciasta francuskiego
  • 4łyżka Ketchupu
  • 250g Tartego sera żółtego
  • 1łyżeczka Bazylii
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki
  • szczypta Soli

Etap 3 /6

Salami pokrój w paseczki i ułóż na posmarowanej połowie ciasta. Następnie złóż ciasto na pół.

  • 100g Salami

Etap 4 /6

Pokrój ciasto nożykiem do pizzy najpierw na pół, a następnie w paseczki.

Etap 5 /6

Każdy paseczek skręć w przeciwnych kierunkach, formując ruloniki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

  • 1 Jajko

Etap 6 /6

Piecz w air fryerze przez 10 minut w temperaturze 180°C. Jeśli posiadasz model Easy Fry Silence, włącz funkcję Extra Crisp.