Chmurowe jajka z parmezanem
- Całkowity czas 19 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
50 g Gotowana szynka
40 g Cebula dymka
4 Jajka
40 g Utarty parmezan
Sól, pieprz
Świeży szczypiorek
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na blasze i/lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Pokrój szynkę w kostkę. Umyj i posiekaj cebulę dymkę. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Etap 3 /6
Dodaj szynkę, parmezan i cebulę dymkę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie delikatnie wymieszaj.
Etap 4 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż znak Thermo-Signal zmieni się na całkowicie czerwony. Uformuj małe chmurowe miseczki i wykonaj wgłębienie na środku. Smaż przez 6 minut.
Etap 5 /6
Następnie włóż żółtka do każdego wgłębienia i smaż przez kolejne 3 minuty.
Etap 6 /6
Przed podaniem posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.