Pieczone pomidory z sosem z fety
- Całkowity czas 16 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
450 g Pomidorów
140 g Cebuli
4 łyżka Oliwy z oliwek
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Suszonej bazylii
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
0.5 łyżeczka Kminu rzymskiego
Świeże liście bazylii do dekoracji
Sól
Pieprz
100 g Fety
120 g Jogurtu greckiego
1 łyżeczka Płynnego miodu
1 łyżka Oliwy
Akcesoria
Extra Crisp Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój pomidory w ćwiartki lub grubą kostkę. Cebulę posiekaj.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj 4 łyżki oliwy z czosnkiem granulowanym, suszoną bazylią, czosnkiem niedźwiedzim, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodaj warzywa i dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /6
Przełóż wszystko do formy do pieczenia i włóż do Cook4me.
Etap 4 /6
Załóż pokrywę Extra Crisp, ustaw temperaturę na 200°C i piecz przez 12 minut.
Etap 5 /6
W międzyczasie przygotuj sos: w blenderze zmiksuj 1 łyżkę oliwy z miodem, jogurtem greckim i fetą.
Etap 6 /6
Upieczone warzywa przełóż na talerz, polej przygotowanym sosem i posyp świeżymi liśćmi bazylii.





