Pizza primavera z pesto, kurczakiem i zielonymi szparagami
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 sztuka Ciasto na pizzę
10 g Mąka
4 łyżka Zielone pesto
200 g Ugotowana pierś z kurczaka
1 pęczek Zielone szparagi
100 g Ser mozzarella
50 g Ser parmezan
1 łyżka Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Sól i pieprz
Kilka liści świeżej bazylii lub rukoli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posyp mąką dno misy. Rozwałkuj ciasto i umieść je w urządzeniu.
Etap 2 /6
Rozprowadź pesto równomiernie na cieście, pozostawiając niewielki brzeg. Rozmieść kawałki ugotowanego kurczaka i zielone szparagi na warstwie pesto. Rozłóż mozzarellę na wierzchu i posyp parmezanem. Skrop pizzę oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Etap 3 /6
Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
W połowie pieczenia otwórz urządzenie obiema rękami, aby sprawdzić, czy pizza jest gotowa, i w razie potrzeby obróć ją, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Etap 5 /6
Po ugotowaniu otwórz urządzenie i ostrożnie wyjmij pizzę.
Etap 6 /6
Udekoruj pizzę świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli tuż przed podaniem, aby dodać odrobinę świeżości.