Rosół z perliczki
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Perliczka
2 Marchewki
1 Pietruszka
0.25 Dużego selera
1 Główka czosnku
5 Suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków)
Kilka gałązek natki pietruszki
10 Ziaren ziela angielskiego
10 Ziaren czarnego pieprzu
10 Liści laurowych
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Perliczkę podziel na mniejsze części.
Etap 2 /6
Oczyść i umyj warzywa. Potnij na mniejsze kawałki, aby wszystko bez problemu zmieściło się w garnku.
Etap 3 /6
Dodaj cały czosnek przecięty na pół oraz pozostałe składniki. Nie sól na tym etapie.
Etap 4 /6
Całość zalej zimną wodą do poziomu wskaźnika w garnku.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 40 minut.
Etap 6 /6
Odcedź rosół. Teraz możesz go posolić do smaku. Smacznego.
