Rosół z perliczki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Rosół z perliczki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Perliczka

  • 2 Marchewki

  • 1 Pietruszka

  • 0.25 Dużego selera

  • 1 Główka czosnku

  • 5 Suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków)

  • Kilka gałązek natki pietruszki

  • 10 Ziaren ziela angielskiego

  • 10 Ziaren czarnego pieprzu

  • 10 Liści laurowych

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Perliczkę podziel na mniejsze części.

  • 1 Perliczka

Etap 2 /6

Oczyść i umyj warzywa. Potnij na mniejsze kawałki, aby wszystko bez problemu zmieściło się w garnku.

  • 2 Marchewki
  • 1 Pietruszka
  • 0.25 Dużego selera

Etap 3 /6

Dodaj cały czosnek przecięty na pół oraz pozostałe składniki. Nie sól na tym etapie.

  • 1 Perliczka
  • 2 Marchewki
  • 1 Pietruszka
  • 0.25 Dużego selera
  • 1 Główka czosnku
  • 5 Suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków)
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • 10 Ziaren ziela angielskiego
  • 10 Ziaren czarnego pieprzu
  • 10 Liści laurowych

Etap 4 /6

Całość zalej zimną wodą do poziomu wskaźnika w garnku.

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 40 minut.

Etap 6 /6

Odcedź rosół. Teraz możesz go posolić do smaku. Smacznego.

  • Sól