Naleśniki z truskawkami
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Porcja ciasta na naleśniki
60 g Masło
150 g Cukier
25 cl Sok pomarańczowy
6 cl Brandy
2 łyżka Cointreau lub Grand Marnier
2 Truskawki
Bita śmietana
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że usuniesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Przygotuj 6 naleśników według tradycyjnego przepisu na naleśniki.
Etap 3 /7
Rozgrzej rondel i poczekaj, aż wskaźnik ciepła Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony. Rozpuść masło. Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.
Etap 4 /7
Dodaj sok pomarańczowy, brandy i Cointreau, a następnie mieszaj na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Etap 5 /7
Doprowadź sos do wrzenia na 5 minut, a następnie zdejmij rondel z ognia.
Etap 6 /7
Usuń szypułki z truskawek, przekrój na pół i odłóż 8 połówek truskawek do dekoracji. Dodaj truskawki do rondla i mieszaj, aż będą obtoczone w płynie.
Etap 7 /7
Ułóż naleśniki na talerzu do serwowania. Za pomocą łyżki cedzakowej podziel truskawki między naleśniki. Polej naleśniki odrobiną sosu, a następnie nałóż na wierzch bitą śmietanę i udekoruj odłożonymi truskawkami.