Krewetki podsmażane z czosnkiem i chili
- Całkowity czas 23 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
16 Surowe krewetki
2 goździk Czosnek
1 Cebula dymka
4 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Płatki chili
1 łyżeczka Pietruszka
0.5 łyżeczka Papryka mielona
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz krewetki, pozostawiając ogonki.
Etap 2 /5
W misce wymieszaj wszystkie składniki, a następnie pozostaw krewetki do marynowania przez co najmniej 10 minut.
Etap 3 /5
Rozgrzej patelnię do smażenia na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zmieni kolor na całkowicie czerwony, zanim zaczniesz smażyć składniki.
Etap 4 /5
Wrzuć krewetki wraz z marynatą, następnie smaż przez 3 minuty, obracając w połowie czasu.
Etap 5 /5
Po usmażeniu, przełóż krewetki na talerz i podawaj od razu.