Smażone buraki z jabłkiem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
4 Średniej wielkości buraki
1 Jabłko
Z ½ cytryny
100 g Masła
Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umyte buraki włóż do misy i zalej wodą tak, aby buraki zostały nakryte.
Etap 2 /6
Gotuj pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 20 minut.
Etap 3 /6
Ostudź buraki, aby możliwe było ich obranie. Obrane buraki i jabłko zetrzyj na grubych oczkach ręcznej tarki.
Etap 4 /6
Włącz średnie smażenie. Włóż masło i roztop.
Etap 5 /6
Do roztopionego masła dodaj buraki, jabłko oraz sok z cytryny. Wymieszaj dokładnie i podsmażaj, aż odparuje nadmiar płynów.
Etap 6 /6
Dopraw solą i pieprzem do smaku.