Śniadaniowy łosoś z zatarem na jogurcie
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g Łososia
4 Cytryny
1 łyżeczka Mieszanki przypraw zatar
30 g Kaparów
40 g Oleju rzepakowego
1 Jogurt bałkański
1 pęczek Koperku
2 Precle
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz skórkę z cytryny i wykrój miąższ (pozbądź się białych części).
Etap 2 /6
Do misy wlej połowę oleju (20 ml) i rozgrzej na mocnym smażeniu.
Etap 3 /6
Posól łososia z obu stron, połóż w misie skórą do dołu, posyp zatarem i smaż 2 minuty.
Etap 4 /6
Posyp łososia posiekaną skórką z cytryny, połową miąższu cytryny, kaparami z wodą (ok. 40 ml) i dodaj drugą porcję oleju (20 ml).
Etap 5 /6
Gotuj pod niskim ciśnieniem przez 4 minuty.
Etap 6 /6
Podawaj łososia w temperaturze pokojowej z labneh, koperkiem i pieczywem.
