Śniadaniowy łosoś z zatarem na jogurcie - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Śniadaniowy łosoś z zatarem na jogurcie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 500 g Łososia

  • 4 Cytryny

  • 1 łyżeczka Mieszanki przypraw zatar

  • 30 g Kaparów

  • 40 g Oleju rzepakowego

  • 1 Jogurt bałkański

  • 1 pęczek Koperku

  • 2 Precle

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz skórkę z cytryny i wykrój miąższ (pozbądź się białych części).

  • 4 Cytryny

Etap 2 /6

Do misy wlej połowę oleju (20 ml) i rozgrzej na mocnym smażeniu.

Etap 3 /6

Posól łososia z obu stron, połóż w misie skórą do dołu, posyp zatarem i smaż 2 minuty.

  • 500g Łososia
  • 1łyżeczka Mieszanki przypraw zatar

Etap 4 /6

Posyp łososia posiekaną skórką z cytryny, połową miąższu cytryny, kaparami z wodą (ok. 40 ml) i dodaj drugą porcję oleju (20 ml).

  • 4 Cytryny
  • 30g Kaparów
  • 40g Oleju rzepakowego

Etap 5 /6

Gotuj pod niskim ciśnieniem przez 4 minuty.

Etap 6 /6

Podawaj łososia w temperaturze pokojowej z labneh, koperkiem i pieczywem.

  • 1 Jogurt bałkański
  • 1pęczek Koperku
  • 2 Precle