Polędwica wieprzowa sous-vide z gremolatą - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Polędwica wieprzowa sous-vide z gremolatą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Czosnek

  • 0.75 pęczek Natka pietruszki

  • 1.5 Ekologiczna cytryna (skórka)

  • 0.75 Ekologiczna pomarańcza (skórka)

  • 6 kawałek Polędwica wieprzowa (150 g każdy)

  • 6 gałązka Rozmaryn

  • 6 gałązka Tymianek

  • 90 g Masło

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 3 Czosnek
  • 0.75pęczek Natka pietruszki
  • 1.5 Ekologiczna cytryna (skórka)
  • 0.75 Ekologiczna pomarańcza (skórka)
  • 6kawałek Polędwica wieprzowa (150 g każdy)
  • 6gałązka Rozmaryn
  • 6gałązka Tymianek
  • 90g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

W misce wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem wieprzowiny, rozmarynu, tymianku i masła.

  • 3 Czosnek
  • 0.75pęczek Natka pietruszki
  • 1.5 Ekologiczna cytryna (skórka)
  • 0.75 Ekologiczna pomarańcza (skórka)

Etap 3 /6

Przypraw i odstaw do lodówki. Umieść po dwie polędwice w każdym worku do gotowania sous-vide i rozdziel równomiernie rozmaryn, tymianek i masło między worki. Umieść mieszankę w workach sous-vide. Upewnij się, że worki są dobrze zamknięte.

  • 6kawałek Polędwica wieprzowa (150 g każdy)
  • 6gałązka Rozmaryn
  • 6gałązka Tymianek
  • 90g Masło

Etap 4 /6

Wlej 3 litry wody do miski. Włóż worki do wody.

Etap 5 /6

Gotuj w próżni zanurzonej.

Etap 6 /6

Wyjmij worki i otwórz je. Wyjmij polędwiczki i przypraw. Podawaj z gremolatą i pieczoną dynią z miodem i tymiankiem.