Ostre warzywne ramen
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 goździk Czosnek
2 Pak choi
4 Liście jarmużu
Świeże liście kolendry
4 Plaster/kromka Świeży imbir
2 łyżka Olej sezamowy
Płatki papryki chili
1 l Bulion warzywny
2 łyżka Biała pasta miso
400 g Ugotowane ramen
Akcesoria
Patelnia głęboka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i drobno posiekaj czosnek. Opłucz i pokrój pak choi, jarmuż i kolendrę.
Etap 2 /6
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik termiczny stanie się całkowicie czerwony. Dodaj olej sezamowy. Dodaj czosnek i płatki chili. Smaż przez 2 minuty.
Etap 3 /6
Dodaj pak choi i jarmuż. Smaż przez 2 minuty.
Etap 4 /6
Dodaj bulion warzywny. Ustaw duży ogień, a następnie dodaj kawałki imbiru. Pozostaw do zaparzenia na niskim ogniu przez 5 minut.
Etap 5 /6
Dodaj pastę miso, dobrze wymieszaj i dodaj ramen.
Etap 6 /6
Podawaj ramen z bulionem i posiekaną kolendrą.