Ostre warzywne ramen - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ostre warzywne ramen

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 goździk Czosnek

  • 2 Pak choi

  • 4 Liście jarmużu

  • Świeże liście kolendry

  • 4 Plaster/kromka Świeży imbir

  • 2 łyżka Olej sezamowy

  • Płatki papryki chili

  • 1 l Bulion warzywny

  • 2 łyżka Biała pasta miso

  • 400 g Ugotowane ramen

Akcesoria

  • Patelnia głęboka
    Patelnia głęboka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz i drobno posiekaj czosnek. Opłucz i pokrój pak choi, jarmuż i kolendrę.

  • 2goździk Czosnek
  • 2 Pak choi
  • 4 Liście jarmużu
  • Świeże liście kolendry

Etap 2 /6

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik termiczny stanie się całkowicie czerwony. Dodaj olej sezamowy. Dodaj czosnek i płatki chili. Smaż przez 2 minuty.

  • 2goździk Czosnek
  • 2łyżka Olej sezamowy
  • Płatki papryki chili

Etap 3 /6

Dodaj pak choi i jarmuż. Smaż przez 2 minuty.

  • 2 Pak choi
  • 4 Liście jarmużu

Etap 4 /6

Dodaj bulion warzywny. Ustaw duży ogień, a następnie dodaj kawałki imbiru. Pozostaw do zaparzenia na niskim ogniu przez 5 minut.

  • 4Plaster/kromka Świeży imbir
  • 1l Bulion warzywny

Etap 5 /6

Dodaj pastę miso, dobrze wymieszaj i dodaj ramen.

  • 2łyżka Biała pasta miso
  • 400g Ugotowane ramen

Etap 6 /6

Podawaj ramen z bulionem i posiekaną kolendrą.

  • Świeże liście kolendry