Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa ramen warzywna

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Marchew

  • 400 g Pieczarki

  • 6 goździk Czosnek

  • 4 centymetr Świeży imbir

  • 180 g Świeży szpinak

  • 40 g Cebula dymka

  • 4 Jajka

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 łyżka Olej sezamowy

  • 1.5 l Bulion warzywny

  • 6 cl Sos sojowy

  • 1 filet Pikantny sos sriracha

  • 4 pak Makaron chiński

  • 2 łyżka Ziarna sezamu

Akcesoria

  • Rondel
    Rondel
  • Garnek
    Garnek

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Obierz i zetrzyj marchew. Umyj i pokrój pieczarki. Obierz i posiekaj czosnek oraz imbir. Umyj szpinak i cebulę dymkę. Pokrój cebulę dymkę w cienkie plasterki.

  • 250g Marchew
  • 400g Pieczarki
  • 6goździk Czosnek
  • 4centymetr Świeży imbir
  • 180g Świeży szpinak
  • 40g Cebula dymka

Etap 2 /9

Przygotuj jajka na półmiękko. Zagotuj wodę w rondlu. Ostrożnie włóż jajka do rondla. Gotuj na wolnym ogniu przez 6 minut. Po ugotowaniu natychmiast przełóż je do miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Odczekaj 3 minuty, a następnie delikatnie obierz je ze skorupki.

  • 4 Jajka

Etap 3 /9

Podgrzej oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu. Smaż marchew i pieczarki przez 4 minuty.

  • 250g Marchew
  • 400g Pieczarki
  • 3łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /9

Dodaj czosnek, imbir i olej sezamowy. Wymieszaj i gotuj przez 2 minuty.

  • 6goździk Czosnek
  • 4centymetr Świeży imbir
  • 2łyżka Olej sezamowy

Etap 5 /9

Dodaj bulion, sos sojowy i pikantny sos sriracha. Zmniejsz ogień i pozostaw do gotowania na wolnym ogniu.

  • 1.5l Bulion warzywny
  • 6cl Sos sojowy
  • 1filet Pikantny sos sriracha

Etap 6 /9

Dopraw do smaku sosem sojowym i sosem sriracha (aby zwiększyć lub zmniejszyć słoność i ostrość).

  • 6cl Sos sojowy
  • 1filet Pikantny sos sriracha

Etap 7 /9

Dodaj liście szpinaku i gotuj przez kolejne 2 minuty lub do momentu, aż zmiękną.

  • 180g Świeży szpinak

Etap 8 /9

Dodaj makaron i gotuj przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.

  • 4pak Makaron chiński

Etap 9 /9

Podawaj w miseczkach. Posyp ziarnami sezamu, plasterkami cebuli dymki i delikatnie połóż jajko na półmiękko na wierzchu.

  • 40g Cebula dymka
  • 2łyżka Ziarna sezamu

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
27 min.

Zimowa zupa warzywna

ratings.4.4

3 Recenzje

Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Zimowa zupa warzywna
Tefal
Tefal
21 min.

Warzywny ramen

ratings.4.4

8 Recenzje

Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Warzywny ramen
Tefal
Tefal
35 min.

Zupa warzywna z obierkami dyni piżmowej

ratings.NaN

Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Zupa warzywna z obierkami dyni piżmowej
Tefal
Tefal
25 min.

Ostre warzywne ramen

ratings.NaN

Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Ostre warzywne ramen
Tefal
Tefal
10 min.

Ramen

ratings.NaN

Zupa ramen warzywna - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Ramen