Zupa warzywna z obierkami dyni piżmowej
- Całkowity czas 35 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Cebula
2 Pory, tylko zielone części
400 g Młode ziemniaki
1.8 kg Dynia piżmowa
15 g Masło
Świeża pietruszka
1 łyżka Pasta miso
Sól, pieprz
Akcesoria
Rondel
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i pokrój cebulę w plastry. Umyj i pokrój zielone części pora na małe kawałki. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Opłucz i pokrój obierki dyni na kawałki.
Etap 2 /6
Rozgrzej rondel i poczekaj aż Thermo-Signal stanie się jednolicie czerwony. Smaż cebulę na maśle przez 2 minuty, aż stanie się przezroczysta.
Etap 3 /6
Dodaj pory i smaż przez 2 minuty, regularnie mieszając.
Etap 4 /6
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałki dyni i liście pietruszki. Gotuj przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Etap 5 /6
Zalej wodą i dodaj pastę miso. Wymieszaj, przykryj i gotuj przez kolejne 30 minut.
Etap 6 /6
Przelej zupę do dużej miski do mieszania (nie miksuj zupy bezpośrednio w rondlu, może to go uszkodzić). Używając ręcznego miksera, zmiksuj zupę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj na gorąco.