Potrawka z duszonej dyni piżmowej i chorizo - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Potrawka z duszonej dyni piżmowej i chorizo

ratings.4.7

4.7 /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    14 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 1 kg Dyni piżmowej

  • 500 g Chorizo

  • 1 Cebula czerwona

  • 1 Puszka pomidorów

  • 1 łyżeczka Soli

  • 0.5 łyżeczka Papryki słodkiej

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Chorizo kroimy w plastry 1 cm, dynię w grubą kostkę, a cebulę w pióra. W Cook4me rozpoczynamy smażenie. Do nagrzanej misy wrzucamy najpierw chorizo, po 4 minutach cebulę i smażymy kolejne 4 minuty.

  • 1kg Dyni piżmowej
  • 500g Chorizo
  • 1 Cebula czerwona

Etap 2 /3

Po zakończeniu smażenia dodajemy dynię, sól i słodką paprykę, mieszamy. Gotujemy pod ciśnieniem przez 5 minut.

  • 1kg Dyni piżmowej
  • 1łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Papryki słodkiej

Etap 3 /3

Potrawkę serwujemy z grzankami.