Pizza z dynią piżmową
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Ciasto na pizzę
10 g Mąka
100 g Purée z dyni piżmowej
120 g Ser mozzarella
80 g Boczek wędzony
1 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Świeże liście szałwii
0.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Posyp mąką spód misy air fryer'a. Rozwałkuj ciasto i umieść je w urządzeniu. Rozprowadź purée równomiernie na cieście, pozostawiając niewielki brzeg. Posyp tartą mozzarellą. Rozrzuć boczek wędzony na serze. Dopraw szałwią, gałką muszkatołową, solą i pieprzem, a następnie skrop oliwą z oliwek.
Etap 2 /5
Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /5
W połowie pieczenia otwórz urządzenie, aby sprawdzić, czy pizza jest upieczona, i w razie potrzeby obróć ją, aby zapewnić równomierne pieczenie.
Etap 4 /5
Po upieczeniu otwórz urządzenie trzymając uchwyt obiema rękami i ostrożnie wyjmij pizzę.
Etap 5 /5
Pozostaw pizzę do odpoczynku na kilka minut przed krojeniem i podaniem.