Stek z antrykotu - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Stek z antrykotu

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 2 min.
  • Czas przygotowania
    2 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Wołowego steku z antrykotu

  • 45 g Masła

  • 2 łyżka Oliwy

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wyjmij mięso z lodówki na 30-60 minut przed smażeniem. Połóż je na drewnianej desce.

  • 400g Wołowego steku z antrykotu

Etap 2 /5

Posól i popieprz stek z obu stron.

  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Do Cook4me wlej oliwę i smaż stek po 3 minuty z każdej strony w trybie średnie smażenie.

  • 2łyżka Oliwy

Etap 4 /5

Dodaj masło pokrojone na kawałki i smaż dalej przez kolejne 2 minuty z każdej strony, polewając mięso gorącym masłem i oliwą za pomocą łyżki.

  • 45g Masła

Etap 5 /5

Pokrój na kawałki przed podaniem.