Stek z antrykotu
- Całkowity czas 2 min.
- 2 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Wołowego steku z antrykotu
45 g Masła
2 łyżka Oliwy
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wyjmij mięso z lodówki na 30-60 minut przed smażeniem. Połóż je na drewnianej desce.
Etap 2 /5
Posól i popieprz stek z obu stron.
Etap 3 /5
Do Cook4me wlej oliwę i smaż stek po 3 minuty z każdej strony w trybie średnie smażenie.
Etap 4 /5
Dodaj masło pokrojone na kawałki i smaż dalej przez kolejne 2 minuty z każdej strony, polewając mięso gorącym masłem i oliwą za pomocą łyżki.
Etap 5 /5
Pokrój na kawałki przed podaniem.
