Szaszłyki z kurczakiem
- Całkowity czas 45 min.
- 30 min.Czas przygotowania 
- 15 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
8 osób
- 450 g Pierś kurczaka 
- 1 łyżka Olej z awokado 
- 1 łyżka Sos sojowy 
- 1 łyżka Czosnek 
- 1 łyżka Imbir 
- 0.5 łyżeczka Chilli 
- 1 łyżka Miód 
- 1 szt. Cebula 
- 1 szt. Papryka 
- 1 szt. Papryka 
- 1 szt. Papryka 
- 1 szt. Cukinia 
- Sól, pieprz 
- Olej 
Akcesoria
- Grill 
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Cebulę i paprykę pokrój w 3 cm kawałki, cukinię w 2 cm kawałki. Pokrój kurczaka w 3 cm kostkę i wymieszaj z olejem.
Etap 2 /7
W misce wymieszaj sos sojowy, czosnek, imbir, chilli i miód.
Etap 3 /7
Do przygotowanej marynaty włóż kurczaka, wymieszaj rękoma i pozostaw na 15 minut.
Etap 4 /7
Nabijaj naprzemiennie kawałki warzyw i kurczaka na patyczki do szaszłyków. Powtarzaj proces, aż wszystkie składniki zostaną wykorzystane, pamiętając o pozostawieniu 1,5 cm na każdym końcu szpikulca. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Etap 5 /7
Wyłóż szaszłyki na płytę grillową, spryskaj odrobinę olejem i włóż do urządzenia. Uruchom program GRILL na 15 minut w temperaturze 180°C. W połowie pieczenia obróć je na drugą stronę.
Etap 6 /7
Powtarzaj, aż wykorzystasz wszystkie szaszłyki.
Etap 7 /7
Podawaj z sałatką, ryżem lub ziemniakami.






