Placki warzywne
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Marchew
400 g Cukinia
100 g Czerwona cebula
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 Jajka
1 Białko
40 g Płatki owsiane
50 g Serek homogenizowany
70 g Utarta mozzarella
1 szczypta Mielony kminek
Sól, pieprz
Akcesoria
Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Umyj i obierz marchewki. Umyj cukinie i odetnij końce. Obierz cebulę i pokrój ją na ćwiartki. Zetrzyj wszystkie warzywa.
Etap 2 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej połowę oliwy. Dodaj warzywa i smaż przez 5 minut.
Etap 3 /7
Odcedź warzywa, aby usunąć nadmiar wody, i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 4 /7
Ubij w misce jajka, białka jaj, płatki owsiane, serek homogenizowany, mozzarellę, kmin, sól i pieprz.
Etap 5 /7
Dodaj warzywa do mieszanki jajek i serka homogenizowanego. Uformuj placki za pomocą rąk.
Etap 6 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej resztę oliwy. Dodaj placki warzywne i smaż każdą stronę przez 3 minuty.
Etap 7 /7
Podawaj na ciepło lub zimno.