Wegańskie nuggetsy warzywne
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Marchew
320 g Różyczki brokuła
1 Cebula
1 goździk Czosnek
140 g Ser Cheddar
2 Jajko
200 g Mąka
4 łyżka Oliwa z oliwek
300 g Bułka tarta
4 łyżka Papryka mielona
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz marchew i pokrój na duże kawałki. Umyj brokuł i podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i czosnek, a następnie grubo posiekaj.
Etap 2 /6
Umieść brokuła, marchew, cebulę, czosnek, ser cheddar, jajka, mąkę i olej w robocie kuchennym. Zblenduj na gładką masę. Odstaw masę na nuggetsy do naczynia.
Etap 3 /6
W osobnym naczyniu wymieszaj bułkę tartą z papryką mieloną, a następnie wsyp na dużą talerz.
Etap 4 /6
Używając dwóch łyżek lub mokrych rąk, uformuj nuggetsy i ułóż je na bułce tartej. Posyp bułkę tartą na wierzch nuggetów, a następnie przy pomocy rąk otocz całe nuggetsy. Lekko dociskaj, aby bułka tarta się przykleiła.
Etap 5 /6
Umieść nuggetsy w urządzeniu. Rozłóż je i rozpocznij pieczenie.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.
