Wegańskie nuggetsy warzywne - przepisy Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie nuggetsy warzywne

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Marchew

  • 320 g Różyczki brokuła

  • 1 Cebula

  • 1 goździk Czosnek

  • 140 g Ser Cheddar

  • 2 Jajko

  • 200 g Mąka

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 300 g Bułka tarta

  • 4 łyżka Papryka mielona

  • Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz marchew i pokrój na duże kawałki. Umyj brokuł i podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i czosnek, a następnie grubo posiekaj.

  • 200g Marchew
  • 320g Różyczki brokuła
  • 1 Cebula
  • 1goździk Czosnek

Etap 2 /6

Umieść brokuła, marchew, cebulę, czosnek, ser cheddar, jajka, mąkę i olej w robocie kuchennym. Zblenduj na gładką masę. Odstaw masę na nuggetsy do naczynia.

  • 200g Marchew
  • 320g Różyczki brokuła
  • 1 Cebula
  • 1goździk Czosnek
  • 140g Ser Cheddar
  • 2 Jajko
  • 200g Mąka
  • 4łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

W osobnym naczyniu wymieszaj bułkę tartą z papryką mieloną, a następnie wsyp na dużą talerz.

  • 300g Bułka tarta
  • 4łyżka Papryka mielona

Etap 4 /6

Używając dwóch łyżek lub mokrych rąk, uformuj nuggetsy i ułóż je na bułce tartej. Posyp bułkę tartą na wierzch nuggetów, a następnie przy pomocy rąk otocz całe nuggetsy. Lekko dociskaj, aby bułka tarta się przykleiła.

  • 300g Bułka tarta

Etap 5 /6

Umieść nuggetsy w urządzeniu. Rozłóż je i rozpocznij pieczenie.

Etap 6 /6

Podawaj na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.