Chrupiące chipsy z cukinii w panierce
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Cukinia
100 g Panko lub klasyczna bułka tarta
2 Jajko
50 g Mąka
Sól i pieprz
Olej
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj cukinie i pokrój na kawałki o grubości około 5 mm. Przygotuj trzy talerze do panierowania: jeden z mąką, jeden z rozbitymi jajkami i jeden z bułką tartą. Przypraw mąkę i bułkę tartą solą i pieprzem. Zanurz każdy kawałek cukinii w mące, potem w rozbitym jajku i na końcu w bułce tartej, upewniając się, że każda kawałek jest dobrze pokryty. Jeśli chcesz, delikatnie spryskaj chipsy z cukinii olejem, aby uzyskać chrupiącą teksturę.
Etap 2 /5
Umieść cukinie w urządzeniu. Rozpocznij gotowanie.
Etap 3 /5
Podczas gotowania, potrząśnij rusztem raz lub dwa, aby zapewnić równomierne gotowanie chipsów.
Etap 4 /5
Gdy chipsy z cukinii będą złociste i chrupiące, ostrożnie je wyjmij i podawaj na gorąco.
Etap 5 /5
Smacznego!