Grillowane żeberka z sosem barbecue
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Żeberka wieprzowe
1 łyżeczka Papryka mielona
1 łyżeczka Czosnek w proszku
200 ml Sos do grillowania
Patyczki na szaszłyki
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj żeberka, usuwając membranę z tyłu i doprawiając je solą, pieprzem, papryką mieloną i czosnkiem w proszku.
Etap 2 /6
Umieść żeberka w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /6
W połowie czasu gotowania obróć żeberka.
Etap 4 /6
W międzyczasie przygotuj sos barbecue, jeśli to konieczne, lub użyj gotowego sosu barbecue.
Etap 5 /6
Otwórz uchwyt oburącz. Posmaruj żeberka sosem barbecue i pozostaw na kolejne 10 minut, aby sos dobrze się wchłonął i lekko się skarmelizował.
Etap 6 /6
Po ugotowaniu otwórz urządzenie oburącz i ostrożnie wyjmij żeberka. Smacznego!