Polędwica w cieście francuskim
- Całkowity czas 45 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Polędwice wieprzowe
400 g Pieczarek
200 g Tartej mozzarelli
2 łyżka Musztardy
1 łyżka Miodu
1 łyżka Sosu sojowego
1 łyżeczka Tymianku
1 Ciasto francuskie
0.5 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
2 łyżka Masła
1 Jajko
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj sól i pieprz.
Etap 2 /10
Podsmaż pieczarki na łyżce masła.
Etap 3 /10
Mięso umyj i oczyść z ewentualnych błonek.
Etap 4 /10
Przygotuj marynatę: połącz ze sobą słodką paprykę, sos sojowy, miód, musztardę i tymianek.
Etap 5 /10
Obtocz mięso w marynacie i schowaj do lodówki na dobę.
Etap 6 /10
Mięso obsmaż z każdej strony po 5 minut.
Etap 7 /10
Przetnij ciasto francuskie na 4. Na środku każdej części wyłóż polędwicę. Boki ciasta potnij w mniejsze paski i zawiń na polędwicy w warkocz.
Etap 8 /10
Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Etap 9 /10
Zawiniętą polędwicę umieść w misie Cook4me.
Etap 10 /10
Załóż pokrywę Extra Crisp. Piecz w 190°C przez 20 minut.