Roladki schabowe w boczku
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 g schabu wieprzowego
200 g sera żółtego
12 cieniutkich plasterków boczku surowego wędzonego
majeranek
sól, pieprz
czosnek granulowany
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Schab umyć, osuszyć i podzielić na 4 równe porcje. Każdy plaster mięsa naciąć tak aby powstała kieszonka. Mięso tylko delikatnie rozbić. Każdą kieszonkę w środku oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Na zewnątrz mięso tylko posolić i popieprzyć.
Etap 2 /3
Ser żółty pokroić na równe kawałki. Do każdej kieszonki wkładamy po kawałku sera żółtego, plasterkami boczku owinąć każdą roladkę.
Etap 3 /3
Gotowe roladki umieszczamy w Cook4me. Zakładamy pokrywkę Extra Crisp, ustawiamy ręcznie temperaturę na 200 stopni i pieczemy 60 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę



