Różowy makaron bez glutenu
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Bezglutenowego makaronu (świderki)
1 łyżeczka Soli
100 g Buraków (ugotowanych lub upieczonych)
1 łyżka Oliwy
1 łyżka Soku z cytryny
1 Ząbek czosnku
150 g Serka koziego
200 ml Śmietanki kremówki
Soli
Pieprzu
Pistacji
Kilka listków świeżej mięty (do podania)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Buraki ugotuj lub upiecz do miękkości (możesz użyć gotowych).
Etap 2 /6
Do naczynia blendera włóż buraki, śmietankę, serek kozi, sok z cytryny, oliwę i czosnek.
Etap 3 /6
Zmiksuj na gładki sos. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Ugotuj makaron w misie Cook4me z 1 łyżeczką soli.
Etap 5 /6
Odcedź makaron i połącz z sosem buraczanym. Podgrzewaj przez ok. 4 minuty.
Etap 6 /6
Makaron podaj w towarzystwie pistacji oraz świeżej mięty.





