Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
W misce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dodaj cukinię, paprykę i cebulę, dobrze wymieszaj, aby obtoczyły się w marynacie.
Włącz OptiGrill, wybierz program Tryb manualny i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść warzywa na ruszcie i zamknij pokrywę.
Warzywa grilluj partiami przez 3-5 minut bądź do momentu aż będą przypieczone. Pesto rozprowadź na czterech kromkach chleba, ułóż na nich grillowane warzywa, marynowane papryczki i posyp serem. Przykryj pozostałymi kromkami chleba.
Wybierz program Kanapki/Panini i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść dwie kanapki na ruszcie i zamknij pokrywę. Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na pomarańczowy. Czynność powtórz z pozostałymi kanapkami.
Dla wzmocnienia smaku, dodaj więcej ostrych papryczek lub kilka plasterków ostrego, włoskiego salami. Jeśli zrezygnujesz z papryczek, uzyskasz łagodniejszy smak.
Testuj nowe smaki za każdym razem zmieniając rodzaj sera. Spróbuj ser szwajcarski, kozi czy gorgonzolę.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.