Łódki z cukinii z nadzieniem i serem
Tefal
Przepis według Tefal

Łódki z cukinii z nadzieniem i serem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 1.05 kg Cukinia

  • 360 g Pomidor

  • 150 g Papryka

  • 1.5 Cebula

  • 120 g Boczek wędzony

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 łyżeczka Przyprawy włoskie

  • 90 g Cheddar

  • 60 g Mozzarella

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Umyj cukinie. Nie obieraj ich. Odetnij łodygi, przekrój cukinię wzdłuż na pół, wydrąż środek tworząc łódeczki. Pokrój pomidory, paprykę i boczek w drobną kostkę. Posiekaj cebulę. Włóż wszystko do jednej miski i dodaj oliwę z oliwek i przyprawy włoskie i wymieszaj. Wypełnij łódeczki. Posyp serami.

  • 1.05kg Cukinia
  • 360g Pomidor
  • 150g Papryka
  • 1.5 Cebula
  • 120g Boczek wędzony
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 1.5łyżeczka Przyprawy włoskie
  • 90g Cheddar
  • 60g Mozzarella

Etap 2 /3

Ułóż łódeczki w nieprzywierającej formie i uruchom program na wskazany czas. Przed otwarciem urządzenia odczekaj 2 minuty.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /3

Podawaj natychmiast z ryżem lub sałatką.