Łódki z cukinii z nadzieniem i serem
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
1.05 kg Cukinia
360 g Pomidor
150 g Papryka
1.5 Cebula
120 g Boczek wędzony
3 łyżka Oliwa z oliwek
1.5 łyżeczka Przyprawy włoskie
90 g Cheddar
60 g Mozzarella
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Umyj cukinie. Nie obieraj ich. Odetnij łodygi, przekrój cukinię wzdłuż na pół, wydrąż środek tworząc łódeczki. Pokrój pomidory, paprykę i boczek w drobną kostkę. Posiekaj cebulę. Włóż wszystko do jednej miski i dodaj oliwę z oliwek i przyprawy włoskie i wymieszaj. Wypełnij łódeczki. Posyp serami.
Etap 2 /3
Ułóż łódeczki w nieprzywierającej formie i uruchom program na wskazany czas. Przed otwarciem urządzenia odczekaj 2 minuty.
Etap 3 /3
Podawaj natychmiast z ryżem lub sałatką.