Łososiowe nuggetsy ze szparagami
Tefal
Przepis według Tefal

Łososiowe nuggetsy ze szparagami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 59 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    44 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 900 g Łosoś

  • 6 Białka

  • 120 g Bułka tarta

  • 3 g Przyprawy greckie

  • 2 Szparagi

  • Oliwa z oliwek

  • Sól

Akcesoria

  • Grill
    Grill
  • Separator
    Separator

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Weź nóż do filetowania i usuń skórę z łososia. Pokrój go na kawałki o grubości ok. 5 cm.

Etap 2 /6

Wlej białka do miski. Wsyp na talerz bułkę tartą i przyprawy greckie, a następnie wymieszaj.

Etap 3 /6

Ostrożnie zanurz łososia w białkach i poczekaj, aż ścieknie nadmiar. Obtocz łososia w przyprawionej bułce tartej i strząśnij nadmiar.

Etap 4 /6

Umyj i przełam szparagi w miejscu, w którym mogą pęknąć bez przeszkód. Polej dużą ilością oliwy z oliwek i dopraw solą.

Etap 5 /6

Włóż tacę grillową i przegrodę do urządzenia. Naciśnij przycisk Sync i wybierz tryb NUGGETSY w przypadku P1. W przypadku P2 wybierz tryb WARZYWA. Połóż połowę łososiowych nuggetsów na jednej stronie separatora i rozpocznij pieczenie. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, połóż połowę szparagów na drugiej stronie i wznów pieczenie. 10 minut przez zakończeniem pieczenia obróć szparagi i kawałki łososia.

  • Grill
  • Separator

Etap 6 /6

Po upieczeniu weź drugą porcję i powtórz kroki.