Łososiowe nuggetsy ze szparagami
- Całkowity czas 59 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 44 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
900 g Łosoś
6 Białka
120 g Bułka tarta
3 g Przyprawy greckie
2 Szparagi
Oliwa z oliwek
Sól
Akcesoria
Grill Separator
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Weź nóż do filetowania i usuń skórę z łososia. Pokrój go na kawałki o grubości ok. 5 cm.
Etap 2 /6
Wlej białka do miski. Wsyp na talerz bułkę tartą i przyprawy greckie, a następnie wymieszaj.
Etap 3 /6
Ostrożnie zanurz łososia w białkach i poczekaj, aż ścieknie nadmiar. Obtocz łososia w przyprawionej bułce tartej i strząśnij nadmiar.
Etap 4 /6
Umyj i przełam szparagi w miejscu, w którym mogą pęknąć bez przeszkód. Polej dużą ilością oliwy z oliwek i dopraw solą.
Etap 5 /6
Włóż tacę grillową i przegrodę do urządzenia. Naciśnij przycisk Sync i wybierz tryb NUGGETSY w przypadku P1. W przypadku P2 wybierz tryb WARZYWA. Połóż połowę łososiowych nuggetsów na jednej stronie separatora i rozpocznij pieczenie. Gdy rozlegnie się dźwięk czasomierza, połóż połowę szparagów na drugiej stronie i wznów pieczenie. 10 minut przez zakończeniem pieczenia obróć szparagi i kawałki łososia.
Etap 6 /6
Po upieczeniu weź drugą porcję i powtórz kroki.