Żurek
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 l Żurek naturalny
1.5 l Woda
3 szt. Marchewki
2 szt. Pietruszka
1 szt. Seler
1 szt. Por
1 szt. Cebula
4 szt. Czosnek
1 łyżka Chrzan
1 szczypta Sól, pieprz
250 g Kiełbasa
250 g Boczek
2 szt. Jajko
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Obierz i pokrój warzywa w kostkę.
Etap 2 /6
Dodaj warzywa, żurek, wodę, chrzan i przyprawy.
Etap 3 /6
Gotuj składniki.
Etap 4 /6
Podsmaż pokrojony boczek i kiełbasę. Pokrój jajko.
Etap 5 /6
Dodaj boczek, kiełbasę i jajko do gotowego żurku.
Etap 6 /6
Smacznego!