Żurek
Tefal
Przepis według Tefal

Żurek

ratings.3.3

3.3/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 l Żurek naturalny

  • 1.5 l Woda

  • 3 szt. Marchewki

  • 2 szt. Pietruszka

  • 1 szt. Seler

  • 1 szt. Por

  • 1 szt. Cebula

  • 4 szt. Czosnek

  • 1 łyżka Chrzan

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 250 g Kiełbasa

  • 250 g Boczek

  • 2 szt. Jajko

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Obierz i pokrój warzywa w kostkę.

Etap 2 /6

Dodaj warzywa, żurek, wodę, chrzan i przyprawy.

  • 1l Żurek naturalny
  • 1.5l Woda
  • 3szt. Marchewki
  • 2szt. Pietruszka
  • 1szt. Seler
  • 1szt. Por
  • 1szt. Cebula
  • 4szt. Czosnek
  • 1łyżka Chrzan
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 3 /6

Gotuj składniki.

Etap 4 /6

Podsmaż pokrojony boczek i kiełbasę. Pokrój jajko.

Etap 5 /6

Dodaj boczek, kiełbasę i jajko do gotowego żurku.

Etap 6 /6

Smacznego!