Barszcz biały - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według apanczyk

Barszcz biały

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    28 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 350 g białej kiełbasy

  • 250 g Kiełbasy (idealnie swojskiej)

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka

  • 3 ziemniaki

  • 1 cebula

  • 50 g selera

  • 2 łyżka śmietany

  • 3 ząbki czosnku

  • Natka pietruszki

  • Koperek

  • Ziele angielskie, liść laurowy

  • 3 łyżeczka Majeranku

  • Pieprz, sól

  • Garść suszonych grzybów

  • 1.5 l Wody

  • 2 łyżeczka chrzanu

  • Olej

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Rozgrzewamy olej. Podsmażamy marchew, pietruszkę, seler i cebulę przez 4 minuty.

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 50g selera
  • Olej

Etap 2 /5

Zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy pod ciśnieniem.

  • 1.5l Wody

Etap 3 /5

Dodajemy pokrojone ziemniaki, suszone grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek. Gotujemy dalej.

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50g selera
  • 3 ząbki czosnku
  • Ziele angielskie, liść laurowy
  • Garść suszonych grzybów
  • 1.5l Wody
  • Olej

Etap 4 /5

Dodajemy kiełbasy pokrojone w plasterki (można podsmażyć wcześniej na patelni Tefal). Gotujemy pod ciśnieniem.

  • 350g białej kiełbasy
  • 250g Kiełbasy (idealnie swojskiej)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50g selera
  • 2łyżka śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • Ziele angielskie, liść laurowy
  • 1.5l Wody
  • Olej

Etap 5 /5

Dodajemy zakwas, chrzan, majeranek, natkę i resztę przypraw. Na koniec zabielamy zahartowaną śmietaną.

  • 350g białej kiełbasy
  • 250g Kiełbasy (idealnie swojskiej)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50g selera
  • 2łyżka śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Ziele angielskie, liść laurowy
  • 3łyżeczka Majeranku
  • Pieprz, sól
  • Garść suszonych grzybów
  • 1.5l Wody
  • 2łyżeczka chrzanu
  • Olej