Batatowe crostini z serem, gruszką i tymiankiem
Tefal
Przepis według Tefal

Batatowe crostini z serem, gruszką i tymiankiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 2 Bataty

  • 200 g Świeży ser kozi

  • 1 Gruszka

  • 2 łyżka Świeży tymianek

  • 6 kawałek Orzechy włoskie

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Obierz bataty i pokrój na plasterki o grubości 3 mm, a następnie połóż je na standardowej tacy Easy Fry. Spryskaj niewielką ilości oliwy z oliwek i posyp małą ilością soli.

  • 2 Bataty
  • Sól i pieprz

Etap 2 /7

Włącz program FRYTKI i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Ostrożnie obróć bataty i wznów program na kolejne 10 minut.

Etap 3 /7

Obierz gruszki i potnij je na bardzo cienkie plasterki. Rozgnieć orzechy.

  • 1 Gruszka
  • 6kawałek Orzechy włoskie

Etap 4 /7

W misce zmiksuj ser kozi, tymianek i orzechy, a następnie dopraw solą i pieprzem.

  • 200g Świeży ser kozi
  • 2łyżka Świeży tymianek
  • Sól i pieprz

Etap 5 /7

Na każdym plasterku batata rozsmaruj pastę z sera, tymianku i orzechów.

Etap 6 /7

Na górze połóż plasterki gruszek.

Etap 7 /7

Ozdób ziołami i natychmiast podawaj.