Batatowe crostini z serem, gruszką i tymiankiem
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
2 Bataty
200 g Świeży ser kozi
1 Gruszka
2 łyżka Świeży tymianek
6 kawałek Orzechy włoskie
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Obierz bataty i pokrój na plasterki o grubości 3 mm, a następnie połóż je na standardowej tacy Easy Fry. Spryskaj niewielką ilości oliwy z oliwek i posyp małą ilością soli.
Etap 2 /7
Włącz wskazany program i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Ostrożnie obróć bataty i wznów program na kolejne 10 minut.
Etap 3 /7
Obierz gruszki i potnij je na bardzo cienkie plasterki. Rozgnieć orzechy.
Etap 4 /7
W misce zmiksuj ser kozi, tymianek i orzechy, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Na każdym plasterku batata rozsmaruj pastę z sera, tymianku i orzechów.
Etap 6 /7
Na górze połóż plasterki gruszek.
Etap 7 /7
Ozdób ziołami i natychmiast podawaj.