Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowe muffinki z masłem migdałowym i dżemem.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 160 g masło migdałowe

  • 140 g dojrzałe banany

  • 2 Jajka

  • 100 g miód

  • 60 g mąka owsiana

  • 20 g mielone siemię lniane

  • 1 łyżka ekstrakt waniliowy

  • 1 łyżeczka drożdże

  • 12 łyżka dżem malinowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Nagrzej piekarnik do 190°C i natłuść formy do muffinek.

Etap 2 /5

Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem dżemu malinowego. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

  • 160g masło migdałowe
  • 140g dojrzałe banany
  • 2 Jajka
  • 100g miód
  • 60g mąka owsiana
  • 20g mielone siemię lniane
  • 1łyżka ekstrakt waniliowy
  • 1łyżeczka drożdże

Etap 3 /5

Przelej 30 ml ciasta do każdej natłuszczonej formy do muffinek.

Etap 4 /5

Nałóż 1 łyżkę stołową dżemu, a następnie pokryj go resztą ciasta.

  • 12łyżka dżem malinowy

Etap 5 /5

Piecz przez 10–12 minut w temperaturze 190°.