Bigos
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Kiszona kapusta
150 g Kiełbasa
1 kg Łopatka wieprzowa
0.5 kg Szynka wieprzowa
3 szt. Cebula
12 szt. Suszone grzyby
Sól
Pieprz
1 łyżka Olej
220 ml Woda
3 szt. Ziele angielskie
3 szt. Liść laurowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Umyj i pokrój mięso, pokrój cebulkę.
Etap 2 /7
Namocz grzyby w ciepłej wodzie.
Etap 3 /7
Dodaj łyżkę oleju, mięso wieprzowe, cebulę i kiełbasę.
Etap 4 /7
Podsmaż.
Etap 5 /7
Dodaj wodę, kapustę i namoczone grzyby wraz z wodą oraz przyprawy.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Smacznego!