Bigos - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bigos

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Kiszona kapusta

  • 150 g Kiełbasa

  • 1 kg Łopatka wieprzowa

  • 0.5 kg Szynka wieprzowa

  • 3 szt. Cebula

  • 12 szt. Suszone grzyby

  • Sól

  • Pieprz

  • 1 łyżka Olej

  • 220 ml Woda

  • 3 szt. Ziele angielskie

  • 3 szt. Liść laurowy

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Umyj i pokrój mięso, pokrój cebulkę.

  • 150g Kiełbasa
  • 1kg Łopatka wieprzowa
  • 0.5kg Szynka wieprzowa
  • 3szt. Cebula

Etap 2 /7

Namocz grzyby w ciepłej wodzie.

  • 12szt. Suszone grzyby

Etap 3 /7

Dodaj łyżkę oleju, mięso wieprzowe, cebulę i kiełbasę.

  • 1łyżka Olej

Etap 4 /7

Podsmaż.

  • 150g Kiełbasa
  • 1kg Łopatka wieprzowa
  • 0.5kg Szynka wieprzowa
  • 3szt. Cebula

Etap 5 /7

Dodaj wodę, kapustę i namoczone grzyby wraz z wodą oraz przyprawy.

  • 1kg Kiszona kapusta
  • 12szt. Suszone grzyby
  • Sól
  • Pieprz
  • 220ml Woda
  • 3szt. Ziele angielskie
  • 3szt. Liść laurowy

Etap 6 /7

Gotuj składniki.

Etap 7 /7

Smacznego!