Biszkopt z konfiturą
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
8 Jajka
250 g Cukier
250 g Mąka
2 Proszek do pieczenia
200 g Dżem
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wymieszaj w misce żółtko i mąkę.
250g Mąka 2 Proszek do pieczenia
Etap 2 /5
Ubij białka na sztywno. Kiedy piana będzie sztywna, ubijając dodaj cukier, żółtka i mąkę.
8 Jajka 250g Cukier 250g Mąka
Etap 3 /5
Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.
Nieprzywierająca forma
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 5 /5
Upieczone ciasto rozkrój na 2 warstwy. Wierzch spodniej warstwy obficie posmaruj konfiturą. Następnie połącz obie warstwy.
200g Dżem