Biszkopt z konfiturą
Tefal
Przepis według Tefal

Biszkopt z konfiturą

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 8 Jajka

  • 250 g Cukier

  • 250 g Mąka

  • 2 Proszek do pieczenia

  • 200 g Dżem

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wymieszaj w misce żółtko i mąkę.

  • 250g Mąka
  • 2 Proszek do pieczenia

Etap 2 /5

Ubij białka na sztywno. Kiedy piana będzie sztywna, ubijając dodaj cukier, żółtka i mąkę.

  • 8 Jajka
  • 250g Cukier
  • 250g Mąka

Etap 3 /5

Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 5 /5

Upieczone ciasto rozkrój na 2 warstwy. Wierzch spodniej warstwy obficie posmaruj konfiturą. Następnie połącz obie warstwy.

  • 200g Dżem