Bitki wołowe
Tefal
Przepis według Tefal

Bitki wołowe

ratings.3.8

3.8/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Wołowina

  • 2 szt. Cebula

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 1 l Woda

  • 1 łyżka Śmietana

  • 1 łyżka Olej

  • 1 łyżka Mąka pszenna

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1kg Wołowina
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 2 /8

Umyj mięso, pokrój w poprzek włókien na plastry grubości 1cm, przypraw solą, pieprzem i obtocz w mące. Pokrój cebulę.

  • 1kg Wołowina
  • 2szt. Cebula
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 3 /8

Wlej olej.

  • 1łyżka Olej

Etap 4 /8

Smaż mięso, z każdej strony, a po chwili dodaj cebulę.

  • 2szt. Cebula

Etap 5 /8

Dodaj wodę i przyprawy.

  • 1szczypta Sól, pieprz
  • 1l Woda

Etap 6 /8

Gotuj składniki.

Etap 7 /8

Dodaj łyżkę śmietany i wymieszaj.

  • 1łyżka Śmietana

Etap 8 /8

Smacznego!