Boczek w sosie barbecue
- Całkowity czas 29 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 goździk Czosnek
2 łyżeczka Mielona papryka
6 g Ketchup
6 g Sos barbecue
8 kawałek Grube plasterki boczku
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Obierz czosnek, usuń zalążek i posiekaj. W misce wymieszaj czosnek, paprykę, ketchup i sos barbecue.
4goździk Czosnek 2łyżeczka Mielona papryka 6g Ketchup 6g Sos barbecue
Etap 2 /2
Włóż płytę grillową do urządzenia, wybierz tryb GRILL i nagrzewaj je przez 15 minut w temperaturze 200°C. Dopraw mięso solą i pieprzem, włóż je do miski do gotowania i piecz przez 2 minuty. Obróć mięso i polej je sosem. Piecz jeszcze przez 2 minuty, a następnie podawaj.
4goździk Czosnek 2łyżeczka Mielona papryka 6g Ketchup 6g Sos barbecue 8kawałek Grube plasterki boczku Sól Pieprz