Bułeczki tuna melt z pastą z tuńczyka i serem cheddar
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
2
110 g Tuńczyka z puszki (duża puszka)
1 łyżka Majonezu lekkiego
1 łyżeczka Musztardy francuskiej
1 łyżeczka Musztardy Dijon
Sól i pieprz
¼ czerwonej cebulki
1 Łodyżka selera naciowego
Szczypiorek
1
1 Bułka
1 porcje Pasty z tuńczyka
30 g Startego żółtego sera, np. cheddar
2 Plastry pomidora
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebulkę i selera drobno posiekaj. Tuńczyka odsącz z zalewy. Wymieszaj go z majonezem, musztardą, solą, pieprzem oraz selerem i cebulką. Na koniec dodaj szczypiorek.
Etap 2 /4
Bułkę przekrój na pół i dociśnij środek palcami, tak aby powstało wgłębienie. Nałóż pastę z tuńczyka i posyp wierzch startym żółtym serem.
Etap 3 /4
Włóż połówki bułki do AirFryer’a, ustaw temperaturę na 160°C i zapiekaj ok. 5 min, aż ser się roztopi, a bułka będzie chrupiąca.
Etap 4 /4
Na każdej połówce ułóż gruby plaster pomidora i posyp szczypiorkiem.