Bułeczki tuna melt z pastą z tuńczyka i serem cheddar - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)
Przepis według Gracja Wojtaszewska (@foodbygracja)

Bułeczki tuna melt z pastą z tuńczyka i serem cheddar

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 2

  • 110 g Tuńczyka z puszki (duża puszka)

  • 1 łyżka Majonezu lekkiego

  • 1 łyżeczka Musztardy francuskiej

  • 1 łyżeczka Musztardy Dijon

  • Sól i pieprz

  • ¼ czerwonej cebulki

  • 1 Łodyżka selera naciowego

  • Szczypiorek

  • 1

  • 1 Bułka

  • 1 porcje Pasty z tuńczyka

  • 30 g Startego żółtego sera, np. cheddar

  • 2 Plastry pomidora

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cebulkę i selera drobno posiekaj. Tuńczyka odsącz z zalewy. Wymieszaj go z majonezem, musztardą, solą, pieprzem oraz selerem i cebulką. Na koniec dodaj szczypiorek.

Etap 2 /4

Bułkę przekrój na pół i dociśnij środek palcami, tak aby powstało wgłębienie. Nałóż pastę z tuńczyka i posyp wierzch startym żółtym serem.

Etap 3 /4

Włóż połówki bułki do AirFryer’a, ustaw temperaturę na 160°C i zapiekaj ok. 5 min, aż ser się roztopi, a bułka będzie chrupiąca.

Etap 4 /4

Na każdej połówce ułóż gruby plaster pomidora i posyp szczypiorkiem.