Chłodnik botwinowy z wędzonym łososiem
- Całkowity czas 12 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
1 pęczek Botwiny
4 Pęczki koperku
Kopru włoskiego
1.2 l Jogurtu skyr
100 g Łososia wędzonego
80 g Cukru
500 ml Wody
1 łyżka Soli
6 Jajek
Bagietka
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Jajka gotujemy na półtwardo (6 minut).
Etap 2 /3
Botwinę siekamy, wrzucamy do misy Cook4me, zalewamy wodą, solimy, dodajemy koper włoski oraz cukier. Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 3 /3
Po ugotowaniu botwiny wlewamy zmrożony skyr i dokładnie mieszamy. Serwujemy z plastrami wędzonego łososia, jajkiem i koperkiem.