Chill con Carne - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Damian

Chill con Carne

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Mięsa wieprzowo-wołowego

  • 1 Puszka kukurudzy

  • 1 Puszka fasoli czerwonej

  • 1 Duża cebula

  • 5 Pieczarek

  • 2 Ząbki czosnku

  • 400 g Passaty pomidorowej

  • 1 szczypta Papryki wędzonej

  • 1 szczypta Mielonego chili

  • 1 łyżka Bulionu ze słoiczka WINIARY lub pokruszona kostka rosołowa

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Spryskuje garnek oliwą, wrzucam pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodaję pokrojone pieczarki i mięso.

  • 400g Mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 Duża cebula
  • 5 Pieczarek
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 2 /3

Następnie do usmażonego mięsa dodaję odsączoną kukurydzę i fasolę. Chwilę smażę.

  • 1 Puszka kukurudzy
  • 1 Puszka fasoli czerwonej

Etap 3 /3

Całość doprawiam do smaku przyprawami i dodaję bulion oraz passatę pomidorową. Smacznego!

  • 400g Passaty pomidorowej
  • 1szczypta Papryki wędzonej
  • 1szczypta Mielonego chili
  • 1łyżka Bulionu ze słoiczka WINIARY lub pokruszona kostka rosołowa